07 Μαΐου 2021

 

χαρούμενα κορίτσια ξαπλώνουν στο γρασίδι η μία δίπλα στην άλλη

Γυρνώντας τον χρόνο αρκετά πίσω, θυμόμαστε όλες εκείνες τις «χρυσές» στιγμές που ζήσαμε ως παιδιά μαζί με τους φίλους και τους κολλητούς μας. Για την ακρίβεια, σχεδόν κάθε συμβάν της παιδικής μας ζωής. όταν εξιστορείται από τα χείλη μας, εμπεριέχει όλο και κάποια ανάμειξη με παλιούς καλούς μας φίλους. Επιστρέφοντας στο τώρα και σκεπτόμενοι την παρουσία τους στη ζωή μας, δεν θέλουμε καν να φανταστούμε το μέγεθος του κενού στο οποίο θα «βούλιαζε» η καθημερινότητα μας από την απουσία τους. 

Σταθμός λοιπόν οι φίλοι στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και το μέλλον μας. Και εμείς στο τρένο της ζωής έχοντας τους ως συμπαραστάτες και ασφάλεια ώστε να μην «εκτροχιαστούμε». Αμοιβαία ωστόσο η ανάγκη της φιλίας αφού ο ένας χρειάζεται τον άλλον, όπως και το κάθε βαγόνι που συνδέεται με το διπλανό του. Μαζί τους, η ζωή «κυλάει» διαφορετικά, «ρέει» πιο γλυκά.  

χαριτωμένα αγοράκια γελάνε


Φίλοι στις χαρές 

Σκέψου να μην είχες κανέναν να μοιραστείς την ευτυχία σου, τις επιτυχίες και τα σπουδαία επιτεύγματα σου. Κάτι τέτοιο ακούγεται σαν εφιάλτης, σα μια βουβή κινηματογραφική ταινία. Όταν είμαστε χαρούμενοι για τον οποιοδήποτε λόγο, καθώς μοιραζόμαστε μια δική μας χαρμόσυνη είδηση στα φιλικά μας πρόσωπα, αισθανόμαστε ότι η ευτυχία αυτή «γιγαντώνεται» μέσα μας παίρνοντας μια μορφή παράτασης στη διάρκεια της. Αυτό συμβαίνει λόγω της θετικής ενέργειας που δεχόμαστε από αυτά τα άτομα, τα οποία ενδέχεται και να συγκινηθούν ακούγοντας τα εξαιρετικά νέα μας. 

στεναχωρημένα κοριτσάκια αγκαλιασμένα


Φίλοι στις λύπες

Αγκαλιά παρηγοριάς κι ελπίδας αυτή των φίλων στις πιο σκοτεινές προσωπικές στιγμές μας. Εκεί που νιώθουμε να χάνουμε τον κόσμο, εκεί βρίσκονται οι φίλοι μας για να θυμίσουν με τη στήριξη τους την ευεργετική δύναμη της φιλίας σε τέτοιες καταστάσεις. Μας δίνουν κουράγιο με τα λόγια τους, μας ανυψώνουν το ηθικό, ακούνε το πόνο μας και προτείνουν λύσεις στα προβλήματα μας. Τελικώς, το καταφέρνουν και τα δάκρυα από στεναχώρια μετατρέπονται σε δάκρυα χαράς ευχαριστώντας τους και ευγνωμονώντας τον θεό για την ύπαρξη τους στις ζωές μας.  

Φίλοι-συνδημιουργοί ονείρων

Βρισκόμενοι σε συνεχή αλληλεπίδραση μαζί τους στο περιβάλλον μας, αντλούμε μια εσωτερική δύναμη γεμάτη αισιοδοξία που μας δίνει περίσσιο θάρρος. Με αυτόν το τρόπο δυναμώνουμε και ξεπερνάμε τους φόβους και τα άγχη μας σε καθημερινό επίπεδο. Με πανοπλία το τείχος προστασίας των φίλων μας, χτίζουμε το αύριο με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Στο τέλος φτάνουμε να πανηγυρίζουμε για την επιτυχημένη έκβαση των στόχων και των ονείρων μας αποδίδοντας ένα μερίδιο της νίκης μας στα άτομα αυτά.

ευτυχισμένη παρέα τσουγκρίζει ποτά σε καφετέρια


Φίλοι στη διασκέδαση

 Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε πάει σε κάποια καφετέρια, σε κάποιο μπαράκι ή στο αγαπημένο σας εστιατόριο με την αχώριστη παρέα σας. Λογικά πάρα πολλές κι όλες τις φορές σίγουρα περάσατε πολύ καλά. Στον αντίποδα κι εκ πρώτης όψεως, είτε το έχετε επιχειρήσει είτε όχι ακόμη, μια βόλτα μόνοι σας έξω από ένα απλό περπάτημα έως το να καθίσετε να πιείτε έναν καφέ, θα έμοιαζε αρκετά λιγότερο ενδιαφέρουσα. Έτσι, το πρώτο πράγμα πέρα από τη θάλασσα και τον ήλιο που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται τις διακοπές είναι σίγουρα οι φίλοι και πώς θα διασκεδάσουν παρέα.

Φίλοι-αδέρφια

Σίγουρα η κατηγορία με τους πιο δυνατούς δεσμούς ανάμεσα σε φιλίες. Κύριο τους χαρακτηριστικό η διάρκεια καθώς ως επί το πλείστον τα άτομα αυτά γνωρίζονται μεταξύ τους πάρα πολλά χρόνια, σχεδόν μια ζωή. Σε φίλους-αδέρφια μπορούν κάλλιστα να μετεξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου πολύ καλοί μας φίλοι με τους οποίους έχουμε βιώσει ποικίλες καταστάσεις βαρύνουσας σημασίας. Ως φίλοι-αδέρφια, ακόμη λογίζονται τα άτομα εκείνα από συνανθρώπους μας που δεν έχουν αδέρφια ή και πολλές φορές κανέναν άλλο στη ζωή τους οπότε αυτόματα «βλέπουν» με άλλη ματιά τα άτομα αυτά.

σκύλος κάθεται δίπλα σε γυναίκα μπροστά από λίμνη


Οι φίλοι μας τα ζώα

Το να γυρνάς στο σπίτι από τη δουλειά και να σε περιμένει ο σκύλος σου όλο κέφι και χαρά κουνώντας την ουρά του και τρέχοντας προς τα εσένα γαβγίζοντας, σίγουρα είναι κάτι που δε σε αφήνει ασυγκίνητο. Τα τετράποδα κατοικίδια μας μπορούν να αποτελέσουν εκείνους τους ανιδιοτελείς μας φίλους που δε ζητάνε τίποτα εκτός από το να παίζουμε λίγο μαζί τους και να τα χαϊδεύουμε. Ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις του βέβαια μπορεί να έχει ως κατοικίδιο όποιο μεγάλο ή μικρό ζώο τον ευχαριστεί και περνάει καλά μαζί του.  

Πολλά μπορεί να πει κάποιος για τους φίλους που δίνουν άλλο νόημα στη ζωή μας. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι εδώ για εμάς στις καλές και τις κακές μας μέρες. Δε πρέπει επομένως να ξεχνάμε την αξία τους σε καμία στιγμή και για κανένα λόγο. Αντίθετα, τους εκτιμάμε βαθιά και στεκόμαστε και εμείς σα βράχοι δίπλα τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν. Τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας τηλεφωνώντας τους, προσκαλώντας τους σε κάποια έξοδο ή χαρίζοντας τους ένα δώρο. Γιατί αυτοί το αξίζουν, γιατί αυτοί μας χαρίζουν ζωή.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!
Είμαι ο Γιάννης Αλτιντζής και κατάγομαι από τις Σέρρες. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη και ένα από τα χόμπι μου είναι να γράφω..


Φόρμα Eπικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *