24 Απριλίου 2021

 

κορίτσι που πετάει ψηλά κρατώντας ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς στο δεξί της χέρι

Η ίδια μας η ζωή ίσως να μην είχε κανένα απολύτως νόημα αν δεν μας επιτρεπόταν να κάνουμε όνειρα και να θέτουμε στόχους προσπαθώντας να τους πετύχουμε. Ευτυχώς σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν τέτοιου είδους περιορισμοί και απαγορευτικά που να μπορούν να μπλοκάρουν έστω και λίγο τα ταξίδια της ψυχής μας ή αλλιώς τα όνειρα μας. Για την πραγματοποίηση των τελευταίων μόχθησαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται σε όλη τους τη ζωή οι γονείς μας, το ίδιο κι εμείς για τα δικά μας παιδιά. Μέσα από αυτές τις θυσίες αναλογιζόμαστε την μοναδική αξία που έχουν τα όνειρα μας. διαφυλάσσοντας τα ως «ευαγγέλιο ιερό» που θα πρέπει να σεβαστούμε. Πέρα από τον σεβασμό όμως, το πρόγραμμα κι η ισχυρή θέληση είναι «όπλα» απαραίτητα στην φαρέτρα του καθενός για την επίτευξη των στόχων μας. 

γυναίκα γράφει τις σκέψεις της στο τετράδιο καθισμένη στο γρασίδι στην ύπαιθρο


Είτε πρόκειται για κάποιες σημαντικές μας εξετάσεις, είτε για μια απλή δουλειά στο σπίτι, όταν πρωτύτερα έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο για τις ενέργειες τις οποίες θα εκτελέσουμε όλοι από την εμπειρία μας ξέρουμε ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα. Τα όνειρα μας στη παραπάνω λογική δεν μπορούν να αποτελέσουν την εξαίρεση. Έτσι, αφιερώνοντας χρόνο στο να μετρήσουμε τα βήματα μας πριν τα κάνουμε, αυτά μπορούν να γίνουν άλματα μεγάλα ξεπερνώντας στη «τελική καταμέτρηση» κάθε προσδοκία μας. Αν μιλούσαμε με όρους αθλητικούς αυτό που θα περνούσαμε ως μήνυμα θα ήταν πως το ταξίδι αυτό των ονείρων μας δεν είναι ''κατοστάρα κούρσα'' αλλά μαραθώνιος για γερές αντοχές. Η σωστή και ανελλιπής προετοιμασία επομένως μας φέρνει πιο κοντά στον τελικό μας στόχο όποιος και να 'ναι αυτός.  

Ίσως θα σκεφτόταν κανείς ότι χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση μεγάλη ώστε να μπορείς να κάνεις όνειρα. Όμως, υπάρχει και ένας άλλος συλλογισμός, ότι δηλαδή χρειάζεσαι τα όνειρα για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Πράγματι, ενθυμούμενοι πως οι σκλαβωμένοι για αιώνες Έλληνες παρ' ότι ζούσαν μες το φόβο και το σκοτάδι τελικά ελευθερώθηκαν, κατανοούμε πως το όνειρο τους για την ελευθερία ζούσε πάντοτε μέσα τους ώσπου «έβγαλε φτερά» κι έγινε αληθινό. Εδώ ταιριάζει άλλωστε κι η φράση ''αν θες κάτι πολύ μπορείς να το πετύχεις'', αφού η βαθιά μας πίστη και θέληση για κάτι μπορεί να κάνει ακόμη και θαύματα ασύλληπτα στα μάτια όλων να γίνουν πραγματικότητα.  

τροχός ρουλέτας σε καζίνο με την μπάλα στον αριθμό 17

 Μεγάλος είναι ο ντόρος που γίνεται για τον παράγοντα της τύχης στο θέμα που διαπραγματευόμαστε κυρίως λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων και ερμηνειών της. Αν όνειρο μας είναι να κερδίσουμε το λαχείο και τελικά το κερδίσουμε, τότε ναι η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Αν μας συμβεί κάτι κακό χωρίς να φταίμε ή να το επιδιώκουμε βεβαίως, θα πούμε μάλλον πως ήταν ''η ώρα η κακή'', ρίχνοντας τις ευθύνες στη κακή μας τύχη. Όταν όμως τα περιμένουμε όλα από αυτήν και μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να πέσει πάνω μας το θείο δώρο από τον ουρανό, τότε μάλλον ''πλανώμαστε πλάνην οικτράν''. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται η τύχη αλλά αυτή θα μας βοηθήσει και θα σταθεί στο πλάι μας μόνον όταν εμείς βοηθήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και καταβάλλουμε τη δική μας προσπάθεια.  

Εύλογα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως τα όνειρα μας έχουν μεγάλη αξία και απαιτούν μια ιδιαίτερη από εμάς μεταχείριση. Η επιλογή των ονείρων του καθενός είναι σίγουρα μια προσωπική του επιλογή, ωστόσο όταν αυτό γίνεται με πρωτεύοντα γνώμονα την καρδιά μας, η επιλογή αυτή αποκτάει μια άλλη βαρύτητα και μοιάζει να 'ναι η σωστότερη όλων. Ακόμη, μιας και ζούμε σε μια εποχή που όλοι βάζουν ταμπέλες με νούμερα στα πάντα, έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να βάζει κάποια στα όνειρα; Η απάντηση είναι όχι, καθώς πολύ απλά τα όνειρα δεν γερνάνε ποτέ και δεν έχουν καμία ηλικία. Για αυτό μη σταματάτε ποτέ να ακολουθείτε τα όνειρα σας και να αγωνίζεστε για αυτά διότι στο τέλος να είστε βέβαιοι ότι θα καταφέρετε να πετύχετε αυτό που διακαώς επιθυμείτε.

2 σχόλια:

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!
Είμαι ο Γιάννης Αλτιντζής και κατάγομαι από τις Σέρρες. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη και ένα από τα χόμπι μου είναι να γράφω..


Φόρμα Eπικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *